Az almarost kiegyensúlyozza a széklet víztartalmát, ezért székrekedés és hasmenés esetén is alkalmazható.
A legújabb kutatások szerint csökkenti az egyes étel-intoleranciákat, ételallergiás reakciókat is sikeresen lehet mérsékelni vele.
Az almarost cukortartalma nagyon alacsony, így cukorbetegség esetén is fogyasztható.
Alma por (rost)
-Hozzájárul az egészséges mikrobiom fenntartásához
-Prebiotikus rost, tehát a probiotikumok (jó baktériumok) tápanyaga
-Székletszabályozó hatás
-Ételallergiás reakciók csökkentése
-Alacsony cukortartalom (cukorbeteg kutyák is ehetik)
Kiszerelés: 500g
Az alma az egyik legértékesebb rostforrás, ugyanis az almarost 66% élelmi rostot és 25% pektint tartalmaz.
Pektin: egy vízben oldódó rost, azok közül is a legértékesebb, mert 100%-a fermentálódik, azaz prebiotikus rost, tehát a probiotikumok (jó baktériumok) tápanyaga, így közvetlenül hat az egészséges bélflóra kialakulására és fenntartására.
Az egészséges bélflóra pedig szükséges az erős immunrendszerhez.
Hogyan működnek az élelmi rostok és miért szükségesek?
Két csoportjuk van: a vízben oldódó és vízben nem oldódó élelmi rostok. A vízben oldódó rostoknak, mint az almapektin, prebiotikus hatásuk van, hiszen a vastagbélben található jótékony baktériumtörzsek számára táplálékot biztosítanak, így közvetetten segítik az egészséges bélflóra fenntartását és az immunrendszer működését. A szénhidrát- és zsíranyagcsere működésében is fontos szerepet játszanak, ezért rendszeres fogyasztásukkal normalizálható a vércukorszint, és optimalizálható a vérzsírszint. Nagy mennyiségű vizet képesek megkötni, és hozzájárulnak a tápanyagok felszívódásának lassításához, vagy egyes tápanyagok megkötéséhez.
Összetétel: 100% szárított alma por
Adagolás: napi 5g-10g/10tskg