1. Megelőzi a szívbetegségek kialakulását
A lenmag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, ideértve a szív egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen omega-3 zsírsavakat is. Bizonyított tény, hogy az alfa-linolénsavban (ez egy omega- 3 zsírsav) gazdag étrenden élők jóval kevésbé hajlamosak szívrohamra.
2. Csökkenti a rák kockázatát
Az Amerikai Rákkutatási Intézet által támogatott kutatások kimutatták, hogy a lenmag és a rák kockázatának csökkenése közt kapcsolat áll fenn. Az őrölt lenmag, mind a lenmag olaj alfa-linolénsavban gazdag, amely egy rákellenes omega-3 zsírsav.
3. Stabilizálja a vércukorszintjét
4. Segíti az egészséges emésztést
A lenmag rostban gazdag, amely elengedhetetlen az emésztőrendszer egészségének fenntartásában. Segíti a táplálék akadálytalan áramlását a belekben és a beleken belüli felszívódást is segíti. A lenmagban található omega-3 zsírsavak védik a bélnyálkahártyát is ezáltal megőrizve az emésztőrendszer egészségét.
Ezen felől a lenmag és a lenmagolaj természetes hashajtóként is funkcionálnak, ezáltal megelőzve a szorulást.
5. Segíti a méregtelenítést
Méregtelenítéssel a szervezet kiüríti a káros méreganyagokat, koleszterint és egyéb a máj által kiválasztott salakanyagokat. A lenmag vízben oldódó és nem oldódó rostban is gazdag, amelyek hatásosan ürítik ki a méreganyagokat a belekből.
Ezen felül a lenmag esszenciális zsírsavakban, főként omega-3 zsírsavakban is gazdag, amelyek a szervezet öntisztulásában és az immunrendszer egészségének megőrzésében esszenciálisak.
6. Hozzájárul az egészséges szőrzethez
A lenmagban található omega-3 zsírsavak, és az E-vitamin táplálja a szőrt.
7. Egészségessé teszi a bőrt
A lenmagban és a lenmagolajban található B-vitaminok és egészséges zsírok jó hatással vannak a bőrre. A lenmag gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkentik a bőrirritációt, a kiütéseket, a szöveti gyulladást és a pirosságot. Sőt a sebgyógyulást is felgyorsítja.
Adagolás: napi 1g/ 5 testsúlykilogram
Összetétel: 100% lenmag
Kiszerelés: 200 g