A Food Studio kacsamájas és sárgarépás csontlé egy hipoallergén, monoprotein eledel, tehát csak egyetlen állati fehérjforrást tartalmaz, így a legérzékenyebb - allergiás, ételintolleranciával küzdő - kutyák és macskák is nyugodtan fogyaszthatják.
Összetetéle révén könnyen emészthető és jó hatással van az állat emésztésére.
A felhasznált nyersanyagok kiválasztása, valamint a főzési folyamat során ugyanazokat az elveket követik, illetve szabályokat tartják be, mint amelyeket az éttermi ramen levesek alapjául szolgáló csontlé előállításakor is. Helyileg is ugyanazon üzemi konyhában készülnek a házi kedvenceknek és az éttermeknek szánt csontlék. Mondhatni csak a címkézésben, illetve a fűszerezésben van eltérés, hiszen az állatoknak szánt eledelekbe nem kerül só vagy bármilyen egyéb fűszer.
A szabadon tartott kacsa csontokból főzött csontlé fontos vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz: glükózamin, hialuron sav, kondroitin-szulfát, kalcium, magnézium, foszfor, szilícium, kollagén, zselatin és különböző aminosavak (különösen a prolin és glicin)
A kiegészítő állateledelek ultra prémium kategóriájába tartozó Food Studio kacsamájas csontlé magas kollagénszintje révén támogatja az izületeket, csontokat és fogakat, valamint hozzájárul a fényes és ragyogó szőrzethez, az egészséges bőrhöz. A csontleves hosszú főzési folyamata a kollagén természetes felszabadulását eredményezi a csontokból. A hozzáadott máj pedig tovább növeli a kollagéntartalmat.
Az eledel folyadék formája okán hozzájárul az állat megfelelő hidratáltságához, ami különösen a keveset ivó, valamint beteg állatok esetében fontos. A vemhes/szoptatós állatok és sportkutyák újrahidratálásában is hasznos segítség. Utóbbiak esetében a már említett izületerősítő hatás különösen kiemelendő.
A csontleves immunerősítő hatása is közismert, nem véletlenül ajánlják betegség esetén a húslevest, ami enyhíti a megfázást és a höröghurutot, egyben gyulladáscsökkentős hatással is bír.
Előbbiek okán is nagyon ajánlott beteg vagy műtéten átesett állatok esetében az otthoni gondozás vagy az állatorvosi klinikán történő kezelés során.
Ezen prémium kacsamájas csontlé az alap csontléhez hasonlóan nagyon alacsony zsírtartalmú, mondhatni diétás eledel. Etetésekor a termék minimális zsírtartalma okán egyáltalán nem kell tartani az állat elhízásától, annak egészséges testsúlya megőrízhető. A szaftos kacsamájas-répás szósz minimális zsírtartalma amúgy a hozzáadott májból származik, hiszen az alapul szolgáló kacsa csontlevesről a lassú főzési folyamat során folyamatosan leszedik a zsírt.
A terméket a kedvencek számára erős és kellemes illat, valamint hasonlóan vonzó íz jellemzi, így kutyánk és macskánk számára valódi csemegeként hat. Adhajtuk ízfokozóként, például egyéb állateledel, így
száraztáp vagy nedvestáp mellé, de önállóan,
egészséges jutalomként is kínálhatjuk kedvencünknek.
Nyáron lefagyasztva ínycsiklandó és egészséges kutya jégrém készíthető belőle.
Összetevők: kacsa csontleves 90.6% (víz, szabadon tartott kacsa csontok), kacsamáj 5.4%, sárgarépa 3.2%, guargumi 0.8%
Beltartalom:
- Fehérje 1.45%
- Zsír 0.5%
- Nyers rost 0.2%
- Nyers hamu 0.2%
- Nedvesség 97.2%
Átlagos analitikai összetevők / 100 ml: Kollagén 480 mg
100 ml termék átlagosan a következőket tartalmazza: 10 kcal / 42 KJ
Ajánlott napi bevitel: Igazodjon a kutya vagy a macska étrendjéhez, de ne haladja meg a napi energiaszükséglet 10%-át. Szobahőmérsékleten tálaljuk. Tálalás előtt alaposan felrázandó!
Tárolás: A termék elkészítését követően hőkezelésen esik át, így szobahőmérsékleten tárolható. Felbontás után viszont hűtőszekrényben tartsuk, és 5 napon belül etessük meg kedvencünkkel.
Kiszerelés: 100 ml-es, újrahasznosított műanyagból készült tasakban.